Cheesecake uden æg

250 g digestive kiks (ca. ½ pakke)
125 g smør
200 g Philadelphia original
1 stang vanilie eller 1,5 tsk vaniljepulver
150 g sukker
1/4 dl citronsaft
100 g jordbærmarmelade uden bær eller frosne hindbær
½ l piskefløde
3 blade husblas
Evt. gelepulver

Bund:
Knus kiksene fint i plastpose med kagerulle.
Smelt smør i en gryde og hæld de knuste kiks i og rør sammen.
Hæld blandingen ned i springform (evt. 26 cm) , og tryk den jævnt ud med fingerne.
Stil formen på køl mens du laver fyld.
Fyld:
Hæld osten i en skål, og mos den ud med en gaffel.
Skrap kornene ud af vaniliestangen, og hæld dem i.
Tilføj sukker, citronsaft og marmelade (marmeladen smager ikke igennem, se evt. Tips!).
Bland godt sammen.
Blandingen er lidt mørk i farven, men  fyldet bliver flot hvidt, når flødeskum kommer i.
Pisk fløden til skum.
Husblas
Tag 3 blade husblas og læg dem i blød i koldt vand i 5 minutter.
Pres vandet fra husblassen, og læg bladene i en skål.
Smelt husblas over et vandbad med kogende vand.
Hæld nogle spiseske af flødeskummen ned til husblassen.
De første spsk flødeskum vil smelte og køle husblassen.
Tilføj flere spiseskefulde ad gangen og rør indtil ca. ½-delen af piskefløden er udrørt i husblassen.
Vend/rør nu med en grydeske al piskefløde og ostemassen godt sammen og bred den ud over kagebunden.
Hvis du vil have gele på, så glatter du overflade ud, så meget som muligt.
Gele - Se tips!, hvis du ikke vil have gele på
Du kan selvfølgelig lave din egen gele, men dette er en super hurtig løsning.
Køb noget gelepulver, og tilbered det som pakken skriver.
Når du skal hælde gelen over kagen, så skal du gøre det forsigtigt.
Brug en spiseske, og hæld gelen fra midten af kagen og ud ad.
Hvis du hælder gelen voldsomt over fyldet, så kan du risikerer at gelen laver dråbeformet dybder i fyldet, og så bliver det ikke så pænt.
Gelen stiver forholdsvis hurtigt, så hæld ikke ekstra gele over på hinanden, for det kan man tydeligt se (både dråbedybderne og lagene skete for mig, for det var første gang jeg prøve, at lægge gele på).
Stil kagen i køleskabet i nogle timer og gerne til næste dag.

Tips:
Hvis osten klumper, så kan du presse den gennem en si.
Hvis du vil have mere smag af jordbærmarmelade, så skal du hælde i alt 250 g. i fyldet.
Hvis du ikke vil have gele på, så kan du blot undlade det. Men hvis du synes, at der skal noget pynt på, kan du f.eks. lægge nogle bær på toppen eller drysse med f.eks. frysetørret jordbær.

Kagen opbevares tildækket på køl. Kan opbevares 2-3 dage.