6 pers
100 g smuttede mandler
4 æg
1 dl sukker
½ dl mandellikør
6 blade husblas
3 spsk varmt vand
3 dl piskefløde
500 g jordbær
2 spsk sukker
citronmelisse til pynt
Mal mandlerne i minihakker.
Læg husblas i blød 10 min i koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker let og luftigt og tilsæt mandler og likær. Pisk fløde næsten stiv og æggehviderne helt stive. Pres vand fra husblas og smelt den i det vand, der hænger ved evt. over vandbad.
Rør smeltet husblas i æggemassen, vend derefter flødeskum og æggehvider i. Hæld fromagen i en skål eller form, som er skyllet i koldt vand. Køl ca 4 timer og server i skålen eller vendt ud på et fad. Ved servering pyntes med nogle af jordbærrene. Resten blendes, smages til med sukker og evt et dryp citronsaft. Pynt med citronmelisse og server den kolde jordbærsauce til.
Tips: Kan tilberedes af andre bær.
Kan også serveres med lun kirsebærsauce.