4 pers.
8 pandekager:
180 g mel, 3 dl
1 tsk sukker
1 tsk salt
½ tsk reven citronskal
3,5-3,75 dl mælk
3 æg
2 spsk øl eller vand
ca. 50 g smør / margarine til stegning.
Fyld:
4 dl æblemos
3-4 spsk cognac eller likør
2 spsk piskefløde
Gratinering:
10 små makroner
1 spsk sukker
40 g smeltet smør
Tilbehør:
Iskoldt flødeskum
Pisk ingredienser til pandekagedej sammen til en ikke for tyk, klumpfri jævning. Lad hvile 2-3 kvarter.
Varm panden op med lidt fedtstof, rør dejen igennem og hæld lidt dej på ved pandeskaftet. Drej panden en omgang, så dejen fordeler sig jævnt.
Bag ved jævn varme til den er lysebrun, vend og bag færdig på den anden side. Lad alle pandekager afkøle.
Fyld:
Rør æblemos op med spiritus og fløde og smag til.
Læg 2-3 spsk æblemos på hver pandekage, rul dem sammen og læg dem på sammenføjningen i et velsmurt, ildfast fad.
Knus makroner, bland dem med sukker og drys over pandekagerne. Drys smeltet smør over
Bag på rist midt i ovnen 10-15 min ved 225 gr til sukkeret er smeltet og har glaseret pandekagerne let.
Server varme eller lune med iskoldt, næsten letfrosset flødeskum
Variation:
Pandekager med råcreme.
Bag pandekagerne i olie og køl af. Fyld dem med råcreme eller flødeskum smagt til med cognac eller likør. Rul pandekagerne sammen og læg en stribe tyk abrikosmos på langs af hver pandekage og drys hk nøddekerner over.
Tips:
Steg i olie, hvis pandekagerne skal spises kolde.
Kan forberedes flere timer i forvejen og blot bages lige før servering.