Nem opskrift på vaniljemousse

4 pers.

2-3 blade husblas (3 hvis moussen skal støbes eller i en kage)
70 g sukker
4 past. æggeblommer
3 dl fløde + lidt ekstra til at smelte husblas i
Korn fra 1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver

Læg de 2 blade husblas i iskoldt vand ca. 10 min.
Skrab vaniljekornene ud af stangen og rør dem med lidt sukker, det gør det nemmere at få kornene fordelt i moussen.
Pisk sukker, vaniljekorn og æggeblommer grundigt hvidt.
Pisk fløden til let flødeskum.
Varm lidt fløde op over vandbad eller i mikroovn. Det skal ikke koge men kun lige blive lunt nok til at smelte husblas bladene i.
Vrid vandet ud af husblas bladene og læg dem i fløden, rør indtil de er smeltet helt og afkøl lidt.
Tilsæt lidt af æggesnapsen til den varmede fløde. Tilsæt lidt mere æggesnaps og rør rundt. Herefter hælder du fløde og husblas i resten af æggesnapsen.
Vend æggesnaps blandingen i skålen med flødeskum, vend det godt sammen.
Moussen er nu færdig, sætter sig hurtigt og kan fyldes i portionsglas eller som fyld i en kage med det samme.
Tip:
Jeg tror, den vil smage rigtigt godt med lidt spiritus i - måske rom.