Hver opskrift er til ca. 40 fyldte chokolader.
Tonkaganache:
150 g flødechokolade
120 g piskefløde
2 g tonkabønner
Knus tonkabønnerne groft i en morter.
Hæld piskefløde i en gryde på svagt blus. Tag gryden af blusset, når fløden har kogt, tilsæt tonkabønner og lad trække ca. 5 min.. Sigt bønnerne fra piskefløden i fin sigte.
Varm fløde op igen til ca. 80 gr og tjek at den kogte fløde vejer ca. 110 gr. inden den hældes over mælkechokoladen lidt ad gangen under konstant omrøring for at få en blød, skinnende og elastisk masse. Dæk skålen med film.
Kanelganache:
150 g flødechokolade
120 g piskefløde
2-3 stk kanel
Knus kanelstænger groft i en morter.
Hæld piskefløde i en gryde på svagt blus. Tag gryden af blusset, når fløden har kogt, tilsæt kanel og lad trække ca. 5 min.. Sigt kanel fra piskefløden i fin sigte.
Varm fløde op igen til ca. 80 gr og tjek at den kogte fløde vejer ca. 110 gr. inden den hældes over mælkechokoladen lidt ad gangen under konstant omrøring for at få en blød, skinnende og elastisk masse. Dæk skålen med film.
Mokkaganache:
150 g flødechokolade
120 g piskefløde
20 g kaffebønner
Hæld piskefløde i en gryde på svagt blus. Tag gryden af blusset, når fløden har kogt, tilsæt kaffebønner og lad trække ca. 5 min.. Sigt bønnerne fra piskefløden i fin sigte.
Varm fløde op igen til ca. 80 gr og tjek at den kogte fløde vejer ca. 110 gr. Hæld evt. mere vand i inden fløden hældes over mælkechokoladen lidt ad gangen under konstant omrøring for at få en blød, skinnende og elastisk masse. Dæk skålen med film.
Passionsfrugtganache:
60 g piskefløde
60 g passionsfrugtsaft
150 g flødechokolade
Hæld piskefløde og passionfrugtsaft i en gryde og bring det i kog.
Sigt fløde og saft i en fin sigte og tjek, at det vejer ca. 110 g.
Hæld det over mælkechokoladen lidt ad gangen under konstant omrøring til en ensartet og homogen masse. Dæk skålen med film.
Lakridsganache:
160 g hvid chokolade
120 g piskefløde
1 tsk lakridspulver
Hæld piskefløde i en grude og bring det i kog.
Check at den kogte piskefløde vejer ca. 100 g.
Hæld 1/3 af væsken over chokoladen og rør forsigtigt med en dejskraber
Tilsæt resten af væsken af to gange.
Bland lakridspulver i og dæk skålen med film.