Moussen skiller let selvom man er forsigtig. Jeg har ikke helt gætte tricket til at undgå det. |
4 pers.
2 blade husblas
1 æggehvide, 30 g
3 dl piskefløde, 300 g
150 g mælkechokolade
4 æggeblommer, 80 g
50 g sukker
Pynt:
1 dl piskefløde
1 spsk kakaonibs
1 tsk krymmel, fx sukkerperler
1 knsp spiseligt guldstøv
Læg husblas i koldt vand i 10 minutter. Pisk æggehviden stiv. Pisk fløden til let og luftig skum.
Hak chokoladen fint og smelt den i et vandbad ved lav varme. Pisk æggeblommer og sukker til en luftig æggesnaps.
Vrid husblas for vand, lad lidt vand hænge ved og smelt den ved lav varme i en lille gryde. Rør rundt og tag gryden af varmen, så snart den smelter. Kom husblassen i en skål og rør den sammen med 2 spsk æggesnaps. Pisk derefter resten af æggesnapsen i. Rør langsomt den smeltede chokolade i æggesnapsen.
Vend først et par skefulde flødeskum med chokolademassen og vend derefter resten af chokolade- og flødeskummen forsigtigt sammen. Vend forsigtigt den piskede æggehvide i chokolademoussen og vend det sammen til en ensartet og luftig mousse. Kom moussen i serveringsglas og stil dem på køl i ca. 2 timer inden servering.
Pynt:
Pisk fløden til flødeskum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl. Pynt hver chokolademousse med flødeskumstoppe, kakaonibs, sukkerperler og lidt spiseligt guldstøv.
Tip:
Der er ca. 570 g mousse i alt = 142 g i hvert glas
Der er ca. 570 g mousse i alt = 142 g i hvert glas