Chokoladeskaller:
50 g kakaosmør
kirsebærrød pulverfarve
300 g ruby chokolade
Kirsebærganache:
1/2 dl piskefløde
3 spsk lage fra amarena kirsebær
3 spsk kirsebærlikør/portvin
150 g ruby chokolade
Chokoladeskaller
Temperér kakaosmør og rør det op med pulverfarven. Udfyld to af hullerne i chokoladeformen med kakaosmør og sæt dem på frys. Inden kakaosmørret sætter sig helt placeres en ispind i hvert hul. Disse to skal senere bruges som “skabelon”. Lad dem sætte sig helt og tag dem herefter ud af chokoladeformen.
Puds chokoladeformen, så den er klar til at lave dine fyldte chokolader i. Varm evt. kakaosmørret op igen, hvis det har sat sig. Kom kakaosmør i en sprøjtepose og klip et lille hul i posen. Placér en lille klat kakaosmør i midten af hvert hul i chokoladeformen. Tag din skabelon og pres ned i hvert hul og hiv din skabelon op igen. Nu har du et mønster. Gentag til alle chokoladerne i formen er lavet.
Temperér chokolade. Hæld den i chokoladeformen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.
Kirsebærganache:
Varm fløde, lage og likør op i gryde eller mikro. Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Hæld den varme blanding op i skålen til chokoladen og rør godt så chokoladen smelter helt. Hæld ganachen på en sprøjtepose og lad den køle lidt af inden du fylder den i chokoladeskallerne.
Fyld kirsebærganache i chokoladeskallerne. Hold ca. 1-2 mm afstand fra kanten, så chokoladerne kan lukkes. Sæt chokoladerne på køl, mens du tempererer chokoladen igen. Hæld den tempererede chokolade over formen. Skrab forsigtigt overfladen, så de ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen på køl, og befri dem herefter fra formen.