8-10 pers
100 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
50 g mandler
Creme:
4 blade husblas
500 g mascarpone
1 ds kondenseret mælk 397 g
revet skal af 2 citroner
1 dl saft fra 2-3 citroner
50 g blå birkes
Beklæd bunden af en springform med bagepapir. (tag bunden ud, læg papir på, klem ringen på og klip hele vejen rundt)
Smelt smør i en lille gryde. Kom kiksene i en frysepose og knus dem til smulder med kagerullen. Hak mandlerne fint - gerne med enkelte chunks.
Bland de tre i en skål, hæld i springformen og mas det godt ned og ud i bunden af formen med bagsiden af en ske. Køl ca. 1 time.
Creme:
Læg husblas i koldt vand. Pisk mascarpone sammen med kondenseret mælk til en homogen creme. Tilsæt revet citronskal og birkes. Lun citronsaften i en lille gryde, vrid vand fra husblas og læg i den lune saft og rør så husblas smelter. Hæld citronsaften i cremen under piskning.
Tag springformen med kiksebunden ud af køleskabet og beklæd formen med et stykke kageplaststrimmel (eller en strimmel plastikcharteque).
Hæld cremen i formen og glat overfladen.
Køl min 6 timer.
Ved servering fjernes formen og derefter kageplast og kagen løftes over på et fad.