Citronfromage

4 pers.

4 blade husblas
3 æg, ca. 1½ dl
100 g sukker, ca. 1¼ dl
1 tsk fintrevet citronskal
½ dl friskpresset citronsaft
¼ l piskefløde 38%
Kandiserede citronstrimler:
1 stor citron usprøjtet
85 g sukker, ca. 1 dl
1 dl vand
Pynt:
hk, usaltede pistacienøddekerner
evt. lidt skrabet chokolade

Læg husblas i blød i koldt vand 5 min. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tag husblas op med det vand, der hænger ved, tilsæt citronsaft og -skal, smelt ved svag varme og rør det i æggesnapsen. Pisk fløde til flødeskum (gem lidt til pynt) og vend det forsigtigt i den letstivnede (max 5 min på køl. så der ikke bliver bundfald) æggeblanding. Fordel citronfromagen i portionsglas og køl mindst 2 timer.
Kandiserede citronstrimler:
Skær skal af citronen med fx en tyndskræller. Undgå at få den hvide hinde med eller skær den af efterfølgende. Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv. Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og kog 1-2 min. til det tykner. Tilsæt citronstrimlerne og kog ca. 1 min. ved jævn varme. Tag citronstrimlerne op med en hulske eller gaffel og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Læg citronstrimlerne adskilt på en plade med bagepapir. Tør strimlerne midt i ovnen ½ time ved 100 gr. eller lad dem tørre på køkkenbordet et døgns tid.
Pynt med flødeskum, kandiserede citronstrimler, pistacienødder og evt. chokolade.

Tip:
Hvis du laver citronfromagen dagen før, skal du kun bruge 3 blade husblas.