Flødeostekage

6-8 pers.

75 g smør
150 g fuldkornshvedekiks
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æg
ca. 2 dl creme fraiche
1 tsk vanille
1 spsk citronsaft
1 tsk revet citronskal
50 g florsukker
Pynt:
1 glas syltede kirsebær
2,5 dl kirsebærsaft
4 blade husblas

Smelt smør. Smuldr kiksene deri og bland det sammen. Hæld massen i en springform (20 cm i diameter). Læg husblas i blød i koldt vand 5 min. rør flødeost sammen med æggeblommer, cremefraiche, vanille, citronsaft og -skal. Træk husblasen op af udblødningsvandet og smelt den i en lille skål i vandbad. Afkøl den lidt og hæld den i ostemassen. Pisk hviderne stive. Bland forsigtigt forsukker i og vend dem i ostemassen.
Hæld det over kiksene i springformen og stil den koldt til næste dag. Hæld saften fra irsebærrene og fortynd den med vand til der er 2,5 dl. Bland de udblødte, smeltede husblas i saften. Pynt kagen med kirsebær. Hæld geleen over når den begynder at stivne. Abrikoser fra dåse kan anvendes i stedet for kirsebær.