Romfromage

6 pers.

4 blade husblas
50 g mandler
½ l piskefløde
50 g sukker (4 spsk)
3/4 dl rom
kirsebær

Husblas sættes i blød i koldt vand 5 min. 
Mandler skoldes, smuttes og skæres i strimler. 
Den udblødte husblas smeltes i vandbad med det vand, der hænger ved. Fløden piskes - ikke for stiv. Mandler og sukker blandes i sammen med smeltet husblas, der er tilsat rom. Når fromagen begynder at stivne hældes den i en skål, der stilles koldt til servering. Kan pyntes med kirsebær sller serveres med kirsebærsauce.

Tip. Når der bruges husblas i desserter, hvor der er et flydende smagsstof som fx i fromager med rom, sherry, citron, appelsin o.l., er det en god regel altid at hælde smagsstoffet op i den smeltede husblas før den kommer i fromagen. Derved undgår man trevler og klumper.