3 pasteuriserede æggeblommer
100 g sukker
½ vaniljestang
500 g mascarpone
1 dl piskefløde
3 dl kold, stærk matcha te (3 tsk blandet med 3 dl vand)
4 spsk calvados
ca. 20 ladyfingers
Æggeblommer, sukker og vaniljekorn pisket hvidt og skummende. Kom mascarpone i en skål og rør sammen med fløde, så den bliver glat og jævn. Vend forsigtigt æggemassen i mascarponeblandingen og halvdelen af cremen kommes i et fad med høje sider (da. 20 x 30 cm). Fordel cremen i et jævnt lag. Hæld teen i en skål med calvados og ladyfingers dyppes heri inden de fordeles oven på cremen. De skal ligge thel tæt. Resten af cremen fordeles over kagerne og fadet sættes på køl gerne natten over eller min 8 timer. Drys evt. med matcha inden servering.
Tip: kan laves med kaffe i stedet for te.