Abrikosis

12 pers.
Vaniljeis:
½ l fløde 13
100 g sukker
½ stang vanille
4 æggeblommer
Abrikossorbet;
1 kg abrikoser
saft af 2 citroner
300 g flormelis
1 dl vand

Giv fløden et opkog med sukker og den flækkede vaniljestang, som kornene er skrabet ud af. Rør i gryden og lad fløden koge et par min, så vaniljesmagen trækkes ud.
Pisk æggeblommerne sammen og pisk kogene fløde - uden vaniljestang - over i æggene lidt efter lidt.
Afkøl og sæt i fryseren. Rør i den hver ½ time til den er halvfrossen.
Abrikossorbet:
Kog vand og sukker sammen i 2 min. Afkøl. 
Blanchér abrikoserne et par min i kogende vand. Pil skindet af og tag stenene ud. Purér frugten i blender. Bland den afkølede sukkerlage i sammen med citronsaft. Sæt i fryseren og rør ca. hver ½ time til sorbeten begynder at stivne.
Når sorbet og flødeis er halvfrossen, røres de sammen og blandingen hældes i isform eller skål.
Ved servering vendes isen ud på fad og pyntes med flødeskum og abrikosbåde