100 g 70 % chokolade
1 nip salt
Rist nødder på en tør pande eller i ovnen (5-10 min ved 150 grader), til skallerne løsner sig.
Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke.
Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.
Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.
Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din Nutella i et skoldet syltetøjsglas.
Sæt glasset på køl, så nutellaen tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.
1 nip salt
Rist nødder på en tør pande eller i ovnen (5-10 min ved 150 grader), til skallerne løsner sig.
Lad hasselnødderne køle af, og hæld dem derefter over i et rent viskestykke.
Saml viskestykket omkring hasselnødderne, og gnid dem mod hinanden, så skallerne skilles fra nødderne. Sidder der en smule skal tilbage, gør det ingenting.
Hæld de afskallede hasselnødder over i en foodprocessor, og kør, indtil du har et helt glat, cremet nøddesmør. Det tager 2-10 minutter, alt efter hvor kraftig din maskine er.
Smelt forsigtigt chokoladen over et vandbad, og tilsæt den smeltede chokolade og salt til hasselnøddesmørret i foodprocessoren.
Blend igen, så det blandes, og hæld derefter din Nutella i et skoldet syltetøjsglas.
Sæt glasset på køl, så nutellaen tyknes. Den holder sig fint på køl i flere uger.
Måske skal der lidt færre nødder til.