6-8 pers.
2,5 dl mælk
2,5 dl piskefløde
1/4 tsk flagesalt
50 g æggeblomme, ca. 3 stk
110 g sukker
saft af 1 limefrugt
2 modne avocadoer
revet skal af 2-3 lime og saft til justering
Hæld mælk, fløde og salt i en lille tykbundet gryde og bring det op til lige under kogepunktet. Pisk æggeblommer og sukker let sammen i en skål. Hæld først lidt af den varme mælk i de sammenpiskede æggeblommer under konstant piskning og derefter resten af den varme mælk i.
Hæld det hele tilbage i gryden og lad cremen legere og tykne ved svag varme og under omrøring med en gummidejskraber, til den når 84 gr - cremen må ikke komme i kog.
Kom saft af 1 lime i en skål med avocadokødet. Mos med en gaffel til konsistensen er fin og ensarteg og kom avocadomosen ned i den afkølede creme. Kør med stavblender for at være sikke rpå, at cremen er helt ensartet. Riv skallen ra limefrugterne fint og gem den til pynt. Smag avocadocremen til med saft fra limefrugterne. Hæld cremen i en tætsluttende beholder og stil den på køl til den er helt kold.
Kør cremen til is på ismaskine.