Intens mælkechokolade-tærte med flagesalt

12 pers.

Bund:
140 g havrekiks
35 g farin
5 g kakaopulver
1/3 tsk flagesalt
70 g smør
Ganache:
300 g mælkechokolade
180 ml piskefløde
50 g glukosesirup
Pynt:
ca. 1 tsk flagesalt

Blend kiks til krummer og kom dem i en skål med farin, kakao og salt. Smelt smør, tilsæt og rør godt sammen. Fordel i en tærteform, 20 cm i diameter, med løs bund og tryk den godt sammen. Køl mens ganachen laves.
Hak chokolade fint og smelt den over vandbad i høj skål (til stavblender). Bring fløde og sirup til kogepunktet, hæld det over chokoladen og vent et øjeblik. Rør rundt i midten af skålen med dejskraber til massen samler sig og får en blank overflade. Stavblend ganachen for at forfine konsistensen og fordel den i bunden.
Køl min 4 timer eller natten over, så ganachen sætter sig.
Kan serveres køleskabskold eller stuetempereret. Drys med flagesalt lige inden.