12-15 stk.
250 g mørk chokolade ca 60 %
125 g usaltet smør
3 stuetempererede æggeblommer
25 g rørsukker
25 g brun farin
lidt flagesalt
20-25 saltstænger
Hak chokolade fint og smelt den over vandbad med smør. Køl lidt af.
pisk imens æggeblomer lyse med flormelis. Vend chokolade i æggeblandingen lidt af gangen, så det bliver godt blandet. Smag til med lidt flagesalt.
Hæld halvdelen af chokoladeblandingen i små aflange silikonebarforme 8 x 3 cm, eller muffinforme. Knækl saltstængerne i passende stk. og pres dem ned i formene. Fordel resten af chokoladen ovenpå. Bank formen i bordet et par gange for at modvirke lufthuller.
Sæt på køl mindst et par timer.
Vend ud af former og server evt drysset med lidt havsalt eller knust saltstang.
Tip:
Tilsæt 1-2 spsk spiritus eller likør når chokolade vendes i æggeblandingen.