4 pers.
300 g friske abrikoser eller tilsvarende fra dåse
Sukkerlage:
½ l vand
100 g sukker, ca. 1,25 dl
saft af 1 citron
Endvidere:
50 g flormelis, hvis der bruges friske abrikoser
2 æggehvider
Kog sukkerlage og lad den blive kold. Hvis det er fra dåse, bruges lagen herfra med tilsat citronsaft.
Flå abrikoserne ved at komme dem kort i kogende vand først. Udsten og blend eller hak frugtkødet.
Rør abrikosmosen i en metal eller plastform. Frys 1,5 time og rør ofte, når den begynder at fryse og skrab siderne ned. Isen skal have en grødet konsistens.
Pisk æggehvider stive og rør forsigtigt flormelis i (ingen flormelis ved dåseabrikoser). Bland æggehvider i den godt halvfrosne sorbet og frys yderligere 1,5 time under omrøring af og til.
Tag sorbeten ud 15 min før servering og pisk den godt igennem lige inden den skal spises.
Tips:
Halvdelen af sukkervandet kan erstattes af hvidvin.
Kan serveres sammen med vanille- eller chokoladeis eller sammen med andre sorbeter.