Mælkechokoladetrøfler med passionsfrugt

50-60 stk.

200 g mælkechokolade 35-40%

70 g passionsfrugtpuré
30 g sukker
Karamelliserede hasselnødder:
50 g sukker
50 g hasselnødder
1 nip salt

Smelt chokolade over vandbad og tag skålen af varmen.

Bring passionsfrugtpuré og sukker til kogepunktet i en lille gryde og lad det simre et øjeblik til sukkeret er opløst
Hæld puréen over chokolade mens der røres i midten af skålen med dejskraber til massen samler sig og får en smuk, blank overflade.
Stavblend massen for at forfine konsistensen og køl min 4 timer eller natten over.
Vej massen af i 5 g, rul kugler og kom dem tilbage på køl et øjeblik til de er helt kolde.
Lav imens karamelliserede hasselnødder:
Smelt forsigtigt sukker til gylden karamel i en gryde.
Tag straks tryden af varmen og rør hasselnødder og salt i.
Hæld nødderne up på bagepapir og køl lidt af. Hak massen fint.
Tril trøflerne i de finthk hasselnødder og opbevar lufttæt på køl til servering.

Variation:
Solbærpuré kan erstatte passionsfrugt. Tril kuglerne i krystalliseret solbærchokolade:
50 g god mælkechokolade, 35-40%
50 g sukker
50 ml vand
frysetørret solbærstøv

Smelt chokolade over vandbad, tag skålen af varmen og rør lidt frysetørret solbærstøv i.
Bring sukker og vand i kog i en lille gryde og varm op til 140 gr.
Hæld den varme sukkerlage ned i solbærchokoladen i en tynd stråle under piskning til chokoladen krystalliserer.
Hæld massen på bagepapir og køl helt af. Knus evt til finere krystaller.