Appelsinfromage


4 pers.

skal og saft af 2 appelsiner
4 blade husblas
4 pasteuriserede æggehvider
2,5 dl piskefløde
4 pastauriserede æggeblommer 
100 gr sukker
Pynt:
1 dl piskefløde 
appelsnskiver
orangestænger

Riv skallen af appelsinerne, pres herefter saften af dem.
Læg husblas i koldt vand. Pisk æggehviderne stive, og stil dem til side, pisk fløde til skum, og til slut piskes æggeblommer og sukker hvide.
Den udblødte husblas smeltes forsigtigt i et par spsk appelsinsaft, hæld den resterende saft i og så op i æggeblommerne og rør det hele godt sammen. Dette skal lige stå et par minutter og køle af.
Herefter vendes flødeskum forsigtigt i og derpå de stiftpiskede æggehvider. Fromagen hældes i en skål og stilles pået på køl et par timer inden servering
Ved anretning pyntes med orangestænger, flødeskum og appelsinskiver.

Tip:
Kan serveres i én stor skål, portionsanrettes eller foreles i små (engangs)glas.