Server fx sammen med mazarinkage med hyldebærgelé |
6 æggeblomme
125 g rørsukker
4 dl sødmælk
4 dl piskefløde
1 vaniljestang eller 1 tsk vaniljepulver
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud. Den tomme vaniljestang kommes i en gryde, sammen med mælk og fløde og koges op til kogepunktet.
Pisk æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen i en skål.
Fjern vaniljestangen fra gryden, og kom en tynd stråle mælk i æggeblandingen, mens der piskes. Rør nu mere og mere mælk i, indtil det er blandet godt sammen.
Kom blandingen tilbage i gryden og varm langsomt op mens der hele tiden røres i gryden. Det må endelig ikke koge, men skal blot lige tykne en lille anelse og det gør det, når det er omkring 85 grader varmt.
Kom vaniljecremen i en beholder med låg og lad det køle helt af i nogle timer eller til dagen efter. Hæld vaniljecremen på ismaskinen og kør i 15-25 minutter til isen er cremet som lækker softice. Kom i en beholder og sæt på frys i minimum 2 timer inden servering.
Tag gerne isen op 15-30 minutter inden servering.
Tip:
4 dl sødmælk og 4 dl piskefløde kan erstattes af 5 dl piskefløde og 3 dl skummetmælk