Klatkager af risengrød

4 pers.

500 g kogt, kold risengrød eller risalamande
2 spsk hvedemel eller kan man bruge husk?
2 spsk (sød)mælk
2 M/L æg
1 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
evt. kardemomme
evt revet skal af ½ citron og/eller lidt citronsaft
evt muskat
50 g smør til stegning
Topping, fx:
sukker
kanelsukker
syltetøj
nutella
æble-brombær-kompot
tranebærsovs med ahornsirup
lakridssukker


Mel røres i risengrøden. Æggene piskes sammen og tilsættes. Mælk tilsættes lidt efter lidt, til det har en konsistens som en lidt tyk havregrød. Dejen smages til med sukker og vanille, evt. kardemomme, citronskal eller muskat.
Smelt smør på en varm pande, når den bobler op og er lysebrun lægges dejen på i klatter. De bages lysebrune på begge sider

Tips:
Eksperimenter med at putte rosiner, hakkede mandler, tørrede tranebær eller andet soltørret frugt i dejen.