2 pers.
40 g mørk chokolade
2 spsk stærk kaffe, vand, fløde eller anden væske
2 æg
evt. sukker
kandiserede violer eller krokant
evt. ahornsirup
evt. (orange)likør
Bræk chokolade i mindre stk, læg dem i en skål med væden og mikrobølg til chokoladen er smeltet. Følg med og rør i massen med passende mellemrum.
Imens kan man røre æggeblommer godt sammen og piske hviderne stive - hver for sig.
Rør æggeblommer i chokoladen til det er helt blandet og vend derefter forsigtigt hviderne i til en ensartet masse.
Fordel det hele i portionsskle og stil koldt indtil servering.
Traditionelt pynter man med kandiserede violer men knust krokant kan også bruges
Tips: Hvis chokoladen er meget bitter og ikke sød, kan man søde ved enten at tilsætte sukker, når man rører æggeblommen i eller ved at hælde ahornsirup eller sød (orange)likør fx Grand Marnier eller Cointreu) på overfladen inden servering.