2 slags is med frugt

6-8 pers

Mælkeis:
10 æggeblommer
250 g sukker ca. 3 dl
2 vaniljestænger
1 l sødmælk
Melon-"sne":
1 æggehvide
3 spsk florsukker
1 moden netmelon fx galia ca 1 kg
50 g florsukker ca 1 dl
2 spsk friskpresset citronsaft
200 g friske hindbær
200 g friske blåbær
Tilbehør:
kold, sød hvidvin fx sauternes

Mælkeis:
Pisk æggeblommer og halvdelen af sukker luftigt. Flæk vanillestængerne og skrab kornene ud. Kom korn og stænger i gryde med mælk og resten af sukkeret. Bring mælk i kog under omrøring og kog ca 1 min. Tag gryden af varmen.
Hæld 4 dl af den varme mælk over i æggesnapsen under omrøring. Hæld æggeblandingen tilbage i gryden. Varm ved svag varme og under områring ca ½ min eller til den bliver lidt tykkere. Må IKKE koge!!
Køl blandingen.
Si den over i en metalform på ca 3 l.
Dæk formen med sølvpapir og frys mindst 12 timer. Rør 4-5 gange under indfrysning.
Melon-"sne":
Pisk æggehviden stiv. Tilsæt forsukker og pisk ca 2 min til blandingen bliver sej. Halver melonen og fjern kernerne. Skræl melonen - også den hvide del lige under skrællen. Kom melonkød og florsukker i foodprocessor / hurtighakker. Hak ved hurtigste hastighed ca. 30 sek til det er findelt. Rør æggehviden ned i melonblandingen og smag til med citronsaft. Hæld blandingen i en 2 liter metalform og dæk med sølvpapir. Frys min 12 timer og rør 4-5 gange under indfrysning.
Servering:
Stil de to slags is i køleskab ca 40 min før servering.
Anret melkeisen i kugler på portionstallerkner med hindbær og blåbær. Skrab melon-isen med en ske til "løs sne" og drys over. Hæld evt lidt sauternes over eller server den til.