15-20 stk
1 tsk kanel
3 spsk kakao
1/2 tsk vaniljepulver eller 1/2 stang frisk vanilje
10-20 mandler
3 spsk kokosmel
1 spsk kokosolie
150 g dadler uden sten
Bland kanel, kakao, vanilje, mandler og kokosmel i stor tupperhakker. Blend det godt sammen og tilsæt til sidst kokosolie og dadler lidt efter lidt.
Form til små mundrette kugler, tril dem i lidt kokosmel, ren kakaopulver, eller spis dem som de er. De smager rigtig godt lige når de er lavet, men bliver endnu bedre af at stå på køl min en times tid.
Variationer:
Kan varieres med andre eller flere krydderier, fx kardemomme, lakridspulver og andet godt.
Man kan erstatte halvdelen af dadlerne eller alle dadlerne med figner, abrikos eller lign.
Brug havregryn i stedet for kokos.
Erstat mandler med havregryn, hasselnødder, macadamia eller valnødder
Suppler med revet appelsinskræl og/eller en lille sjat kaffe, et nip chili, peanutbutter, kakaonips
Brug rosiner i stedet for dadler med lidt ekstra kakao og en sjat rom
Erstat kokosolie med appelsinsaft, smør med en banan
Kom ekstra kakao eller hampefrø hvis massen er for klistret
Kan overtrækkes med chokolade
Kan også bruges som frugtpålæg